top of page

God Jul och Gott Nytt År!

2020 har varit ett annorlunda år för alla. Trots det har vi i styrelsen fortsatt arbeta med vår bostadsrättsförening och vill med detta brev informera er boende om vad som hänt i Brf Lugnvattnet 1 under hösten.


Renovering av fasad

Renoveringen av fastigheten som pågått under hela hösten, där vi åtgärdat fuktskadeproblemet, lider nu mot sitt slut. Arbetet beräknas vara klart i slutet av vecka 53 och då tas även alla ställningar bort. Vi tackar för ert tålamod och er förståelse under denna period.


Brandgenomgång

Vi har gjort en brandgenomgång i föreningens fastigheter för att säkerställa att vi uppfyller de krav som ställs. I samband med detta har vi delat ut nya brandvarnare till alla lägenheter. Har ni inte fått någon brandvarnare, maila då till info@brflugnvattnet1.se.


Återvinning

I november hade vi en container på plats och vi hoppas att så många som möjligt tog chansen att slänga era grovsopor där. Vi kommer att upprepa samma procedur under 2021. Vi har även sett en fint engagemang från flera medlemmar som bidragit till att hålla våra återvinningsrum städade. Vi fortsätter uppmuntra till detta då vi kan spara mycket pengar i föreningen genom att tillsammans ta ansvar för våra gemensamma utrymmen och för rätt återvinning av våra sopor. För större grovsopor samt farligt avfall hänvisar vi bland annat till närmaste återvinningsstation i Östberga.


Bredband

Föreningen har lyckats teckna ett avtal för bredband med uppkopplingshastighet 1000/1000Mbit till en väsentligt lägre kostnad än vad som normalt erbjuds till privatmarknaden. Vi har därför sagt upp avtalet med Open Universe för att istället kunna erbjuda detta till samtliga boende. Kostnaden är såpass låg att den kommer att ingå i din befintliga avgift till föreningen. Tjänsten kommer att tillhandahållas av Stockholms Stadsnät (STOSN) och startdatum för detta är den 1 april 2021.


Boendes befintliga avtal för bredband via Open Universe sägs, enligt leverantören, upp automatiskt. Vi uppmanar er dock att kontrollera detta med er befintliga leverantör så att inga onödiga kostnader uppstår för er. Så vänligen kontrollera era avtal snarast då många leverantörer har tre månaders uppsägningstid!


För övrig tjänster som tv-utbud samt mailfunktioner hänvisar vi till era respektive leverantörer, då de flesta av dessa kan erbjuda lösningar för dessa tjänster separat. För er som idag har bredband via ComHem gäller andra regler och var och en får avsluta sitt avtal för att undvika dubbla avgifter. Detta då anslutningen sker på annat sätt än via föreningens nätverk (fd Open Universe). För eventuella frågor, kontakta styrelsen på info@brflugnvattnet1.se.


Extrastämma

På grund av de fortsatta restriktioner som Covid inneburit har vi inte kunnat ha den extrastämma som var planerat under hösten. Vi väljer därför att skjuta fram de beslut som skulle tagits då till vår ordinarie stämma 2021, som kommer att hållas tidigare än föregående år om restriktionerna så tillåter.Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss på info@brflugnvattnet1.se.


Slutligen vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Styrelsen BRF Lugnvattnet 1

266 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Byte av matta på loftgångarna

KVM Roslagen har fått i uppdrag av Nordstaden och styrelsen för Brf Lugnvattnet 1 att byta ut mattan som ligger på loftgångarna och justera marksten som ligger under mattan. Arbetet startar tisdag 28/

Garagestädning

Måndagen den 3 juni städar Coreclean vårt garage. Städningen pågår mellan kl.08:00-16:00., så under den tiden ska burarna lämnas helt tomma och olåsta. Detta för att minimera risker samt uppnå bästa r

Kallelse till årsstämma i BRF Lugnvattnet 1

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Lugnvattnet 1 kallar härmed föreningens medlemmar till årsstämma. Datum: 2024-06-02 Tid: 13.00 Förfarande: Fysiskt stämma i föreningens gemensamma lokal på Rorgäng

Comments


bottom of page