top of page

Information gällande kommande arbeten med tunnelbanan

Boende i föreningen har fått aviseringar om besiktning av lägenheter i samband med att arbete med tunnelbanan ska utföras under eller i närhet av fastigheten. Vår förening är en av hundratalet fastighetsägare i Stockholm som påverkas av arbetet med tunnelbanan. Så den besiktningen som nu ska utföras är i sig inget extra ordinärt för vår förening.


Anledningen till att det utförs besiktningar före och efter arbetet är för att säkerställa att fastigheten inte skadas av arbetet. Om så skulle bli utfallet av arbetet är det en fråga för föreningen och Region Stockholm där Region Stockholm kommer hållas ansvarig för återställande av skador som konstaterats uppkommit p.g.a arbetet med tunnelbanan.


OBSERVERA att det gäller skador på/i fastigheten och inte på boendens lösöre. På frågan om lösöre ansvarar boende själva för att säkra de personliga ägodelar som kan tänkas skadas av eventuella vibrationer. Om en personlig ägodel skadas under arbetet kommer det vara en fråga för den enskilde boende och dennes försäkringsbolag att driva mot Region Stockholm. Föreningen kommer således inte driva frågor om eventuella skadade personliga ägodelar, utan enkom skador på/i fastigheten.


Vi hänvisar samtliga övriga frågor till Region Stockholm eller aktuell entreprenör. Styrelsen har inte svar på fler frågor än de som kommunicerats i aviseringen eller på www.nyatunnelbanan.se. Föreningen kan inte heller påverka var eller hur arbetet med tunnelbanan utförs.

Eftersom liknande arbeten utförs över stora delar av Stockholm och har utförs tidigare i samband med andra arbeten med Citybanan, Södra/Norra länken, eller vanlig stadsplanering så föreligger det ingen anledning till oro när arbetet ska passera vår fastighet. Utan om ni är oroliga för personliga ägodelar i lägenheterna är det bäst att följa den information som finns att tillgå.


All information finns att tillgå via SL på www.nyatunnelbanan.se

08-600 10 00

168 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Garagenedfarten avstängd för reparation 12/4!

Garageporten på Rorgängargatan 6 har strulat en del på slutet och vi kommer behöva genomföra en större insats för att få ordning på den igen. Detta arbete kommer genomföras nu på fredag den 12/4 under

Container till Valborg

Mellan den 27 april - 1 maj finns vårens container på plats. Containern står som vanligt vid stenmuren nära Vävar Johans gata 13, så ta tillfället att slänga alla era grovsopor. Detta får ni INTE slän

Värmen är på gång!

Likt våren ska nu värmen återigen vara på väg tillbaka. Även till oss i BRF Lugnvattnet 1. Under morgonen har en ny cirkulationspump monterats och (ca 13:00) tagits i drift. De första indikationerna ä

Comentarios


bottom of page