Bredbandsinformation

Uppdaterat: mar 1

Som vi tidigare meddelat har föreningen tecknat avtal för bredband med uppkopplingshastighet 1000/1000Mbit. Tjänsten kommer att tillhandahållas av Stockholms Stadsnät (STOSN).

Startdatum för detta är den 1 april 2021 och tjänsten kommer att ingå i din befintliga avgift till föreningen. Du kommer efter den 1 april ej längre behöva betala för en egen leverantör av denna tjänst.


Bredbandet levereras fram till den dataswitch som du har i skåpet i hallen där dina säkringar även sitter. För att använda nätet som tillhandahålls kan du således antingen koppla en nätkabel direkt mellan din dator och den nätport i lägenheten som du valt att koppla in från dataswitchen, alternativt koppla in en trådlös router för att möjliggöra Wi-Fi. Någon trådlös router ingår inte i detta nya avtal utan varje boende väljer själv vad man vill ha för anslutning från dataswitchen och vidare ut i lägenheten.


Boendes befintliga avtal för bredband via Open Universe har sagts upp automatiskt. Kontrollera gärna detta med er befintliga leverantör så att inga onödiga kostnader uppstår för er. I vissa av Open Universe avtal erbjuds lån av router under avtalsperioden varvid dessa kan komma att krävas tillbaka då avtalen nu avslutats.

För övriga tjänster som larm, tv-utbud samt mailfunktioner hänvisar vi till era respektive leverantörer. De flesta av dessa kan erbjuda lösningar för dessa tjänster separat. För er som idag har bredband via ComHem gäller andra regler och var och en får avsluta sitt avtal för att undvika eventuella dubbla avgifter.


För eventuella frågor, kontakta styrelsen på info@brflugnvattnet1.se.