top of page

Hej alla boende i BRF Lugnvattnet 1

Mycket har hänt i föreningen under året och styrelsen fick ett bra tillskott av medlemmar under årsstämman i maj. Vi vill med detta brev informera er boende om styrelsens arbete i Brf Lugnvattnet 1 under 2021.


Föreningens ekonomi och underhållsplan Föreningens lån löpte ut under året och vi har valt att flyttat lånen och omförhandlat räntan, vilket kommer att ge oss lägre räntekostnader under kommande år. Vi har även amorterat bort ett av lånen på tre miljoner.


Stockholms stad ökar tomträttsavgälden stegvis under kommande år, vilket i slutändan nästan ger en fördubbling av nuvarande tomträttsavgäld. Tack vare föreningens goda ekonomi kommer vi att klara denna kostnadsökning utan att höja medlemmarnas avgifter. I samband med flytt av våra lån så undersökte vi möjligheten att köpa ut tomten från Stockholms Stad men det innebär en kostnad på närmare 200 miljoner vilket ingen bank var villig att låna ut.


Vi har gjort en ekonomisk plan för kommande 10 år och fortsätter kontinuerligt att se över föreningens intäkter och kostnader för att se till att föreningens ekonomi är så bra som möjligt. Ekonomin är starkt kopplat till underhållsplanen och vi har därför sett över och uppdaterat föreningens 50-åriga underhållsplan för att kunna ligga steget före vad gäller kommande renoveringar och underhåll.


Byte till energieffektiv ledbelysning och laddstolpar Arbetet med att byta ut till energieffektiv ledbelysning i våra delade utrymmen har fortsatt under året och Vävar Johans gata 13 och 15 blev klart i november. Kvarvarande portar, Rorgängargatan 4 och 6, Båtbyggargatan 48 samt garage kommer att ske under kommande år. Att byta ut till denna typ av belysning är strategiskt ur miljösynpunkt och kommer även att ge besparingar i elkostnader för föreningen.


Vi arbetar även med att se över möjligheten att installera fler laddstolpar i garaget. Mer information om detta kommer när vi har mer information.


Portuppgångar Vi har sett över entrén i alla portuppgångar och satt upp ny information, så att ni boende lätt hittar alla kontaktvägar för felanmälan, hiss, kontakt till styrelsen etc. Vi har även städat bort klisterlappar och kommer att fortsätta arbetet under 2022 med att göra alla entréer snygga och enhetliga.


Återvinning Under året har vi haft container på plats i två omgångar. Vi hoppas att ni tog chansen att slänga era grovsopor. Vi kommer att upprepa samma procedur under 2022. Vi vill även uppmuntra alla till att tillsammans ta ansvar för våra gemensamma utrymmen och för rätt återvinning av våra sopor. Detta sparar pengar för föreningen och det gynnar alla boende. För större grovsopor samt farligt avfall hänvisar vi bland annat till närmaste återvinningsstation i Östberga.


Bredband Under 2021 tecknade vi avtal med Stockholms Stadsnät (STOSN) för bredband med uppkopplingshastighet 1000/1000Mb till en väsentligt lägre kostnad än vad som normalt erbjuds till privatmarknaden. Kostnaden för bredband ingår i din befintliga avgift till föreningen. Har du driftstörningar för bredbandet hänvisar vi till Stockholms stadsnäts kundtjänst på telefon: 08-501 220 10 eller kundtjanst@stosn.se.


Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss på info@brflugnvattnet1.se.


Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


Styrelsen BRF Lugnvattnet 1


159 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Garagenedfarten avstängd för reparation 12/4!

Garageporten på Rorgängargatan 6 har strulat en del på slutet och vi kommer behöva genomföra en större insats för att få ordning på den igen. Detta arbete kommer genomföras nu på fredag den 12/4 under

Container till Valborg

Mellan den 27 april - 1 maj finns vårens container på plats. Containern står som vanligt vid stenmuren nära Vävar Johans gata 13, så ta tillfället att slänga alla era grovsopor. Detta får ni INTE slän

Värmen är på gång!

Likt våren ska nu värmen återigen vara på väg tillbaka. Även till oss i BRF Lugnvattnet 1. Under morgonen har en ny cirkulationspump monterats och (ca 13:00) tagits i drift. De första indikationerna ä

Comments


bottom of page